Grška fritata

4. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Grška fritata (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusi Mediterana na krožniku ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 šop mlade čebule 
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice olivnega olja 
  • 200 g mlade špinače
  • 8 jajc
  • 100 ml mleka
  • sol
  • 2 žlici sesekljanega koprca
  • 80 g feta sira
  • 100 g črnih in zelenih oliv

Priprava:

1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke, olupljen česen sesekljajte. Segrete olje in oboje popražite.

2 Nato primešajte oplaknjeno špinačo. V skledi zmešajte jajca, mleko, sol in koprc. Jajčno mešanico prelijte po špinači, premešajte in na srednji temperaturi fritato pecite približno 5 minut.

3 Nato jo potresite z zdrobljenim sirom in obročki oliv. Postavite jo v pečico, segreto na 180 stopinj, in jo pecite še približno 8 minut. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"