Hiter prigrizek: pečena čičerika z začimbami

5. 5. 2017
Deli
Hiter prigrizek: pečena čičerika z začimbami (foto: Profimedia)
Profimedia

Iščete hiter in enostaven recept za odličen slan prigrizek? Pečena čičerika z začimbami je odgovor na vaše vprašanje.

Čičerika sodi v družino stročnic in je odličen vir beljakovin in rudnin. Z uživanjem čičerike lahko čistimo prebavila in spodbudimo delovanje ledvic, preprečujemo bolezni srca in ožilja ter znižujemo holesterol.

Najbolj znani jedi, kjer se uporablja čičerika, sta humus in falafel, prav tako pa se jo uporablja za pripravo različnih juh, solat, polpetov itd. 

Omeniti pa moramo tudi pečeno čičeriko z začimbami, ki je lahko odličen prigrizek - v sladki (kombinacija medu in cimeta) ali slani verziji. 

Recept za pečeno čičeriko z začimbami

  • 1 pločevinka čičerike
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec črnega popra
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička origana
  • po želji lahko dodate še sezam/bučna semena

Postopek

Čičeriko iz pločevinke pretresete v cedilo in dobro operete pod tekočo vodo. Oprano čičeriko prestavite na paprinate brisačke in počakate, da se osuši. Nato jo pretresete v posodo in dodate vse začimbe in olje. Z rokami ali žlico vse skupaj dobro premešate. 

V nizek pekač položite peki papir in nanj razporedite čičeriko. Pečico ogrejete na 200 stopinj Celzija in pečete 25 - 35 minut.

Pečeno čičeriko lahko postrežete toplo ali hladno.

Recept prirejen po epicurious.com.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"