25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Hladna kumarična juha

Hladna kumarična juha (foto: Arhiv Lisa Čarovnija okusa) Arhiv Lisa Čarovnija okusa
1. 8. 2012

V vročih poletnih dneh si privoščite kosilo na terasi in pripravite osvežilno kumarično juho. Še nasvet - v kumarično juho in tudi druge jedi iz kumar se odlično poda sesekljan koper.

Sestavine za 4 osebe:
  • 500 g ohlajenih kumar,
  • 3 stroki česna,
  • sol, poper,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • 2 lončka ohlajenega navadnega jogurta,
  • 500 ml ohlajenega kefirja,
  • 3 žlice sesekljanih orehov,
  • 2 žlici sesekljane mlade čebule.
Priprava:

Kumare operite in olupite. Po dolgem jih prerežite na pol in nato na tanke rezine. Rezine osušite na papirnati brisači. Česen olupite in zelo na drobno sesekljajte. Zmešajte ga s soljo, poprom in oljčnim oljem. Nekaj rezin kumar prihranite za okrasitev, preostale pa zmešajte s česnovim oljem.

V drugi posodi zmešajte dobro ohlajen jogurt in kefir. Mešanico prelijte po kumarah in dobro premešajte. Juho razdelite po globokih krožnikih ali skodelicah in jo okrasite s prihranjenimi rezinami. Posujte jo s sesekljanimi orehi in mlado čebulo ter takoj postrezite.

Priprava približno 15 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri