Hruškov zavitek

2. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hruškov zavitek (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Z rozinami in hrustljavimi orehi

Za 12 kosov potrebujete

  • 250 g moke 
  • ¼ žličke soli 
  • 4 žlice olja
  • 1,5 kg hrušk 
  • 50 g rozin 
  • 100 g smetane
  • 1 žlico limoninega soka 
  • 50 g sladkorja v prahu 
  • 100 g sesekljanih orehovih jedrc
  • 3 žlice drobtin
  • 2 žlici tekočega masla
  • 3 žlice mleka

Priprava

Zmešajte moko in sol ter sredi kupčka naredite jamico. Dodajte 3 žlice olja, 100 ml mlačne vode in hitro zgnetite elastično testo. Oblikujte kroglo, jo premažite z 1 žlico olja, jo denite v vrečko in testo za 25 minut postavite na toplo.

Hruške olupite, jih zrežite na četrtine, odstranite pečke in sadeže počez zrežite na tanke rezine. Primešajte jim rozine, smetano, limonin sok, sladkor v prahu in orehe. Drobtine zlato rjavo popražite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo tanko razvaljajte in ga na pomokanem prtu tanko razvlecite. Premažite ga z maslom, po njem razporedite drobtine in nadev ter ga po dolgem zvijte. Testo premažite z mlekom in ga pecite približno 45 minut. Po koncu peke ga potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura in minut.

Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek