Hruškove rezine

1. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hruškove rezine (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Rafinirane, z marmoriranim testom

Za 20 kosov potrebujete

  • 1,5 kg hrušk
  • 150 ml belega vina
  • 500 g sladkorja
  • 2 ½ žličke mletega cimeta
  • 525 g moke
  • 2 ½ žličke pecilnega praška
  • sol
  • 75 g kokosove moke
  • 490 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 6 jajc
  • 2 žlici kakava v prahu

Priprava

Hruške olupite, jih prepolovite in jim odstranite pečke. Zavrite vino, 250 ml vode, 2 žlici sladkorja in pol žličke cimeta. V tekočini približno 10 minut kuhajte hruške, a morajo ostati lepo čvrste. Počakajte, da se ohladijo.

Zmešajte 250 g moke, pol žličke pecilnega praška, 200 g sladkorja, 2 žlički cimeta, 1 ščepec soli, kokosovo moko in 220 g masla in zgnetite grudice. Namastite pekač.

Hruške odcedite. Kremno zmešajte 270 g masla, 275 g sladkorja, vaniljev sladkor in ščepec soli. Drugo za drugim primešajte še jajca. Posebej zmešajte 275 g moke in 2 žlički pecilnega praška ter mešanico primešajte jajčni zmesi. Tretjini testa primešajte kakav in 4 žlice hruškovega soka.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). V pekač nanesite najprej svetlo in nato temno testo ter ga marmorirajte. Hruške položite na testo z izboklino navzgor. Po hruškah potresite grudice in kolač pecite 45–50 minut. Ohladite in ga potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 uro in 50 minut.

Na kos: približno 470 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 54 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord