Hrustljavi rogljički s finim nadevom

22. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljavi rogljički s finim nadevom

Croissant malo drugače.

Za 10 kosov potrebujete

• 200 g listnatega testa (zamrznjenega)

• 1 šalotko

• 100 g kuhane šunke

• 100 g šampinjonov

• 1 žlico masla

• 150 g smetane

• 1 žličko jedilnega škroba

• sol, poper

• nariban muškatni orešek

• 2 žlici sesekljanega peteršilja

• 1 jajce

Priprava

Testo odtajajte. Šalotko zrežite na kocke. Na majhne kocke zrežite tudi šunko in šampinjone in vse skupaj približno 3 ali 4 minute dušite na maslu. Prilijte še smetano, jo malce pokuhajte, nato zgostite s škrobom in omako začinite. Primešajte peteršilj.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo razvaljajte na dvojno dolžino in izrežite trikotnike (10 cm). Nanje porazdelite zmes, rob namažite z jajcem in testo zvijte. Premažite s preostankom jajca in jih pecite približno 15 minut.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na kos približno 260 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek