Ideja za kosilo ali večerjo: Mehiška ponev

30. 1. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ideja za kosilo ali večerjo: Mehiška ponev (foto: Profimedia)
Profimedia

Tako lahko porabite vso zelenjavo iz hladilnika. Mi smo dodali še papriko in gobe.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 600 g mlete govedine
  • sol, sveže mleti kajenski poper
  • ščepec mehiških začimb
  • 1 mlado čebulo
  • 100 g pretlačenih paradižnikov
  • 150 g koruze (pločevinka)
  • 140 g fižola (pločevinka)
  • 1 rdeč čili 
  • 80 g nastrganega sira
  • 60 g načosov
Priprava:

Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen strite. V nepregorni kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte česen in mleto meso. Začinite s soljo, kajenskim poprom in mehiškimi začimbami.

Dodajte pretlačene paradižnike in malce vode ter vse skupaj dušite nekaj minut.

Nato dodajte odcejeno zelenjavo iz pločevinke in sesekljan čili. Potresite z nastrganim sirom in zdrobljenimi načosi. Kozico postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, ter vse skupaj pecite, dokler se sir ne stopi. Okrasite s sesekljano mlado čebulo.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek