Ideja za kosilo ali večerjo: Orientalski ragu

Ideja za kosilo ali večerjo: Orientalski ragu (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Hitro pripravljeno in nadvse slastno.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 800 g piščančjih perutničk
  • 50 ml olja
  • 100 g rozin
  • 2 žlici medu
  • 3 klinčke
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 cimetovo paličico
  • 1 žlico sojine omake
  • 1 žličko sesekljanega čilija
  • 50 ml smetane ali kokosovega mleka
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 1 mlado čebulo
  • ½ žličke mletega koriandra
  • sol
Priprava:

V večji nepregorni ponvi segrejte dve tretjini olja in na njem popecite perutničke. Dodajte rozine ter jih malce popražite, tako da nabreknejo. Pečico segrejte na 150 stopinj. Ponev odstavite in perutničkam dodajte začimbe, 1 žlico in pol medu, sojino omako, čili in smetano.

Vse skupaj premešajte, ponev pokrijte in jo za 30 minut postavite v pečico. Med peko prilijte malo vode, če bo treba. Operite jabolko, ga zrežite na osmine, odstranite peščišče in osmine zrežite na rezine.

Mlado čebulo oplaknite, jo očistite in zrežite na rezine. V ponvi segrejte preostalo olje in na njem dobro popecite jabolka. Nato primešajte mlado čebulo, preostal med in ščepec soli. Kozico nato odstavite. Perutničke z omako porazdelite po krožnikih, dodajte jabolka in jed postrezite z rižem.