Ideja za kosilo ali večerjo: Piščanec v krompirjevem pireju z zeleno

25. 1. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ideja za kosilo ali večerjo: Piščanec v krompirjevem pireju z zeleno (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična ideja za kosilo ali večerjo - piščanec v krompirjevem pireju. Lepo zapečeno in slastno.

Za 4 osebe potrebujete:

Piščanec:

  • 1 rdečo čebulo
  • 1 belo čebulo
  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 5 žlic olja
  • 1 žličko mlete paprike
  • sol, sveže mleti poper
  • 150 ml smetane
  • 1 mlado čebulo

Za pire:

  • 300 g krompirja
  • 100 g zelene
  • 50 g masla
  • 80–100 ml mleka
Priprava:

Olupite obe čebuli in ju sesekljajte. Oplaknite meso, ga obrišite in zrežite na ozke trakove. V večji ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano čebulo. Po 5 minutah dodajte meso in ga s čebulo pražite še 8 minut. Nato dodajte mleto papriko, sol in poper, vse skupaj malce popražite in nato prilijte smetano.

Olupite krompir in zeleno, oboje zrežite na majhne kocke in jih skuhajte v vreli slani vodi. Ko se zmehčajo, oboje odcedite in dodajte maslo. Premešajte, pretlačite in dodajte mleko. Mešajte toliko časa, da dobite gosto kašo.

Meso dajte v pekač, ga potresite s sesekljano mlado čebulo in ga premažite s pirejem. Piščanca 20 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"