Italijanski kiš

5. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanski kiš

Zelo dekorativen in prava paša za oči – ne le za goste.

Za 4 osebe potrebujete

Za testo

  • 200 g moke
  • pol žličke soli
  • 1 jajce
  • 130 g masla

Za oblogo

  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 7 majhnih čebul
  • 4 vejice timijana
  • 300 g smetane
  • 3 jajca
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol, poper
  • 100 g črnih oliv

Priprava

Zmešajte moko in sol, naredite kupček na delovni površini in sredi njega jamico. Vanjo ubijte jajce in okoli kupčka porazdelite koščke masla. Vse sestavine hitro zgnetite v testo, ga oblikujte v kroglo, jo zavijte v prozorno folijo in jo za približno 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Paradižnike oplaknite in jih dobro odcedite. Čebulo olupite in jo prerežite počez. Timijan oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe.

Smetano zmešajte z jajci, sirom in timijanom ter zmes krepko začinite s soljo in poprom.

Na pomokani delovni površini razvaljajte testo nekoliko večje, kot je obseg modela (premer 22 cm), in z njim obložite namaščen, visok model za pite. Vanj nato zlijte smetanovo mešanico in po njej razporedite še češnjeve paradižnike, čebulo in olive. Postavite na srednji nivo pečice in pito pecite od 25 do 30 minut. Po koncu peke jo takoj postrezite.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.

Na osebo: približno 880 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 70 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ