Izkoščičen polnjen piščanec

9. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Izkoščičen polnjen piščanec (foto: helena kermelj)
helena kermelj

V družbi krompirjevih jurčkov in bučkinih ruladic, polnjenih z rikoto in pisano zelenjavo

Sestavine za 4 osebe

  • 1,5 kg piščanca
  • 50 dag belega kruha
  • 15 dag ajdove kaše
  • mala čebula
  • 10 dag kraške pancete
  • vejica peteršilja
  • 5 dag masla
  • 2 dl sladke smetane
  • 3 jajca
  • 16 malih krompirjev

Piščanca previdno izkoščičimo in nadevamo. Krompir operemo in oblikujemo v jurčke. Skupaj pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, eno uro in deset minut.

Nadev za piščanca

Kruh narežemo na kockice. Fino sesekljano čebulo prepražimo na maslu in dodamo grobo narezano panceto. Ko zadiši, dodamo ajdovo kašo, sladko smetano in kuhamo 5 minut. Še vroče dodamo kruhu in narahlo premešamo. Po potrebi solimo, dodamo sesekljan peteršilj in jajca. Vse skupaj premešamo in napolnimo piščanca.

Bučkine ruladice

  • 2 bučki
  • korenček
  • rdeča paprika
  • rumena paprika
  • svež drobnjak
  • sveža bazilika
  • pinjole
  • sezam
  • parmezan
  • 20 dag rikote
  • olivno olje
  • sol

Bučke narežemo na tanke rezine in na hitro popečemo na olivnem olju. Korenček in pisano papriko narežemo na kockice in blanširamo v slanem kropu, odcedimo in hladimo. Rikoto pretlačimo z vilico, dodamo zelenjavo, narezan drobnjak, baziliko, pinjole, sezam in posolimo.

Narahlo premešamo, položimo na popečene bučke in zvijemo v ruladice. Ruladice dodamo k piščancu 15 minut, preden je piščanec pečen, in skupaj spečemo do konca.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"