Jabolčni zavitek - izboljšan s suhimi figami

19. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jabolčni zavitek - izboljšan s suhimi figami

Jabolčni zavitek s suhimi figami. Že sliši se dobro.

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  • 150 g moke
  • 1 jajce
  • 1 žlico olja

In:

  • 3 jabolka 
  • 100 g suhih fig
  • pol žličke mletega cimeta
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • 100 g sojinega jogurta 
  • 2 žlici margarine
  • 1 jajce 
  • 50 ml sojine kreme za kuhanje
Priprava:

1 Za pripravo testa vse sestavine zmešajte s 60 ml tople vode in na pomokani delovni površini zgnetite voljno testo. Oblikujte ga v kroglo, jo zavijte v prozorno folijo in pustite počivati približno 1 uro.

2 Jabolka oplaknite, jih zrežite na četrtine, tem odstranite peščišče in jih zrežite na rezine. Fige sesekljajte. Sadju primešajte cimet, sladkor in jogurt. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj).

3 Testo razvaljajte na pomokanem kuhinjskem prtu in ga razvlecite s pomočjo hrbtišča roke. Nato ga premažite s stopljeno margarino. Po spodnjih dveh tretjinah testa razporedite sadje in nato zapognite stranice. Testo zvijte s pomočjo prta, in sicer od spodaj navzgor. Zavitek položite na papir za peko. Zmešajte jajce in kremo za kuhanje. Z njo premažite zavitek in ga pecite približno 30 minut. Po želji ga po koncu peke posujte s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: 50 minut + mirovanje testa 1 ura.
Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 59 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"