Jagodni džem s čilijem

16. 7. 2012
Deli
Jagodni džem s čilijem

Čili daje jagodnemu džemu pikantno noto. Odlična sladko-pekoča kombinacija. Za 1,5 kg jagod zadostuje že eden ali dva rdeča čilija.

Sestavine:
  • 1,5 kg očiščenih jagod
  • 500 g želirnega sladkorja
  • 2 žlički limetinega soka
  • 1–2 rdeča čilija (po okusu)
Priprava:

Očiščene jagode na drobno narežite. Čili po dolgem prerežite na pol, mu odstranite semenje in ga zelo na drobno sesekljajte.

200 g narezanih jagod in sesekljan čili zmeljite v električnem mešalniku ali s paličnim mešalnikom. Jagodno kašo dodajte preostalim jagodam in zmešajte z želirnim sladkorjem.

Mešanico pustite stati približno 10 minut, nato jo zavrite in med mešanjem kuhajte nekaj minut. Med kuhanjem s površine pobirajte pene.

Džem prelijte v pripravljene kozarce in jih takoj zaprite. Za približno 10 minut jih obrnite na pokrovčke, nato jih obrnite in pustite, da se popolnoma ohladijo.

Iz Lise

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek