25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Jesenska rižota z bučo

5. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Zelenjavna jesenska rižota.

Za 4 osebe potrebujete

• 150 g gob ostrigarjev

• 100 g jurčkov (svežih ali zamrznjenih)

• 1 steblo pora

• 1 šalotko

• 1 strok česna

• 4 žlice masla

• 250 g riža za rižoto

• 200 ml suhega belega vina

• 800 ml vroče vode

• 2 žlici olivnega olja

• sol, poper

• 500 g očiščene buče

• 3 žlice naribanega parmezana

Priprava

Gobe očistite oziroma odtalite in zrežite na tanke rezine. Por operite in zrežite na kolute. Šalotko in česen sesekljajte ter popražite na 2 žlicah masla. Dodajte riž in ga popražite. Zalijte ga z vinom in povrite. Med mešanjem postopoma prilivajte juho in rižoto kuhajte približno 25 minut.

Por in gobe popecite na olju, jih začinite s soljo in poprom ter odstavite. Bučo zrežite na rezine, jo popecite v ponvi na preostalem vročem maslu in začinite s soljo in poprom. Rižoti primešajte gobe, por in parmezan. Rižoto postrezite s pečenimi rezinami buče.

Značke: buča rižota

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri