Jogurt v drugačni vlogi - mesne kroglice v jogurtovi omaki

2. 4. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jogurt v drugačni vlogi - mesne kroglice v jogurtovi omaki (foto: Profimedia)
Profimedia

Jogurt je sijajno in osvežilno živilo, ki lepo dopolni mesne jedi.

Tokrat vam predstavljamo recept za okusne mesne kroglice z jogurtom in jogurtovo omako. Preverjene sestavine v malce drugačni kombinaciji - jed vas bo preprosto navdušila!

Mesne kroglice v jogurtovi omaki

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 500 g mletega puranjega mesa
  • 2 jajci 
  • 150 g jogurta
  • sol, sveže mleti poper
  •  timijan, baziliko
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 7 rezin suhega toasta
  • 4 žlice olivnega olja

Za omako:

  • 250 g jogurta
  • 1 žlico limonovega soka
  • 1 žlico olivnega olja
  • ½ stroka česna (sesekljan)
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Rezine toasta raztrgajte na koščke. Mleto meso zmešajte z 1 jajcem, čebulo, česnom, soljo, poprom, timijanom, sesekljano baziliko, 2/3 nastrganega sira, 2 žlicama jogurta in približno 1/3 kruhovih kock.

2 Naoljite dlani in iz mase oblikujte kroglice, s premerom 5 cm. Preostali jogurt zmešajte z jajcem in ščepcem soli in v pripravljeni mešanici povaljajte kroglice. Nato jih povaljajte v preostalih krušnih drobtinah. Položite jih v pekač in jih 40 do 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Potresite jih s preostalim sirom in jih še nekaj minut pustite v vroči pečici. Medtem zmešajte sestavine za jogurtovo omako in jo postrezite zraven.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"