Kaj bo danes za kosilo? Imamo recept za pohane piščančje prsi, pripravljene v 20 minutah (brez jajc in moke)

27. 1. 2023
Deli
Kaj bo danes za kosilo? Imamo recept za pohane piščančje prsi, pripravljene v 20 minutah (brez jajc in moke) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če še nimate ideje za kosilo, preizkusite 20 minutni recept, ki vas bo navdušil in hkrati poskrbel, da boste kuhali doma in hrane ne boste naročali. 

Ocvrtega piščanca verjetno še vedno veliko gospodinjstev pripravlja ob vikendih, ko je nekaj več časa za kuhanje. Pa vendar, lahko si ga privoščite kar čez teden, saj spodnji recept ne bo vzel veliko časa. Če si ga privoščite le tu in tam, vam ne bo prav nič škodil. 

Pri pripravi pohanega piščanca verjetno uporabljate moko in jajca. Tokrat imamo za vas drugačno tehniko, ki bo prihranila nekaj minut, še vedno pa boste potrebovali drobtine. 

Najprej pripravite sestavine, potem pa vam izdamo, kako pripraviti piščanca: 

  • 4 zrezki piščančjih prsi
  • 100 g krušnih drobtin
  • 70 g dijonske gorčice
  • 20 g naribanega sira
  • kajenski poper
  • rastlinsko olje

Piščančje prsi najprej stepite s kladivom, da bodo debele kakšen centimeter. 

V manjši skledi zmešajte drobtine, dodajte malo popra in nariban sir. V drugo posodo dajte gorčico. Vzemite zrezke in jih najprej premažite z gorčico, nato povaljajte v drugi posodi z drobtinami, sirom in poprom. 

V ponvi segrejte olje in popecite piščančje prsi (7 minut na vsaki strani). Meso mora biti hrustljavo zapečeno, svetlo rjave barve. Ob piščancu lahko postrežete riž z zelenjavo, pretlačen krompir, kuhano zelenjavo ... Izbire imate kar nekaj. Pa dober tek! 

Zakaj je priprava hrane doma boljša izbira od kupljene?

  • Ker nadzorujete sestavine in jih lahko zamenjate za bolj zdrave. 
  • Ker ne vsebuje konzervansov, ni dolgo zamrznjena in ne stoji na policah. 
  • Ker si jo lahko prilagodite svojemu okusu. 
  • Ker po njej verjetno ne boste zaspani in utrujeni, kot po obroku iz pekarne ali restavracije. 
  • Ker boste verjetno zaradi kuhanja sprejemali boljše odločitve glede prigrizkov in ostalih obrokov. 

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek