Kajzerice z mehiškim nadevom

27. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kajzerice z mehiškim nadevom (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Slanina za mehiški nadev mora biti mastna, da se ustvari dovolj maščobe.

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 kajzeric
  • 1 strok česna
  • 1 žlico olja
  • 150 g slanine (kocke)
  • 2 pločevinki rdečega fižola (lahko v čili omaki)
  • 2 čebuli (rezine)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 8 rezin slanine
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 120 g naribanega čedarja

Priprava

Kajzerice zarežite in sredino zatisnite ob stene kruha. Nato jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 5 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da bo kruh lepo hrustljav.

V vmesnem času razpustite slanino, ji dodajte čebulo ter vse skupaj popražite. Dodajte še fižol in paradižnikovo mezgo. Dušite približno 5 minut. Pečene kajzerice vzemite iz pečice in njihovo notranjost premažite s česnom.

Na papir, na katerem so bile kajzerice, položite rezine slanine in jih za hip popecite v pečici. Fižolovo maso denite v kajzerice, jih obložite z rezinami slanine in potresite s peteršiljem in sirom.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo približno 800 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 60 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek