Kako otroka poučiti o uravnoteženi prehrani?

Kako otroka poučiti o uravnoteženi prehrani? (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2021 Promocijsko sporočilo

Res je, da sodobni življenjski slog prinaša mnogo ugodnosti, a priznati moramo, da so otroci vse bolj podvrženi nezdravi hrani in navadam. Velikokrat pa pozabimo, kako pomemben del otrokovega razvoja je uravnotežena prehrana.

Promocijsko gradivo

Nepravilen izbor živil in uživanje nezdravih živil lahko pusti posledice za vse življenje, vplival pa bo tudi na oblikovanje prehranjevalnih navad otrok v kasnejšem življenju. »Otroci niso več navajeni jesti hrane, ki rabi malo dlje, da se skuha. Doma so navajeni, da starši na hitro nekaj pripravijo, spečejo pomfri in zrezek. Otroci niso krivi, ker poznajo le takšno hrano. Krive so naše navade,« pravi Uroš Štefelin, kuharski mojster in žirant v šovu Mali šef.

Na male ekrane se je namreč vrnil kuharski šov, kjer mladi kuharji med seboj tekmujejo, sekljajo, kuhajo, pečejo in sodelujejo, pri tem pa se potegujejo za naziv 'Mali šef Slovenije' in denarno podporo Mercatorja.

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef prejmete na računu kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Glasovanje poteka od 8. 3. do 10. 5. 2021.

Preživite kakovosten čas s svojim otrokom, prijavite se in na dom boste prejeli »Vsakdo je lahko Mali šef« začetniški paket. Nato skuhajte jed iz tedenske oddaje Mali šef, nam pošljite fotografijo in sodelujte v nagradnem žrebanju za številne nagrade. Če v času trajanja šova skuhate več kot 5 receptov in nam pošljete fotografije, pa se potegujete za glavno nagrado – kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom.

Promocijsko gradivo