Kje dobite pravo italijansko pizzo?

Kje dobite pravo italijansko pizzo? (foto: Promocijsko gradivo (Rosso Verde)) Promocijsko gradivo (Rosso Verde)
28. 10. 2020 Promocijsko sporočilo

Restavracija Rosso Verde vas bo navdušila s pravimi italijanskimi pizzami. 

Picopeka Vincenzo in Mario prihajata iz Neaplja in sta v Ljubljano prinesla avtentično italijansko kuhinjo. Pri pripravi pizze uporabljata le najkvalitetnejšo moko, pelate iz Salerma, buffalo mozzarelo iz Neaplja in extra deviško olje. Skrivnost je v testu, ki ga je potrebno pred peko pustita počivati 48 ur in v ljubezni do hrane – vsaka pizza je pripravljena s srcem po tradicionalni italijanski recepturi.

Poleg pizz lahko v restavraciji Rosso Verde izbirate med različnimi bogatimi solatami, ki bodo navdušila prav vsakega gosta. Ne spreglejte tudi svežih italijanskih testenin z okusnimi omakami in rižotami, ki vas bodo očarale s pravimi mediteranskimi sestavinami.  Naj vam predstavimo našega glavnega picopeka Vincenza.

Lepo pozdravljeni Vinzenzo, dobrodošli v Ljubljani, se lahko predstavite.

Ciao Lepo pozdravljeni, hvala za povabilo, sem Vincenzo Di Primo iz Neaplja.

Zakaj ste se odločili  priti prav v Ljubljano? 

Želel sem si spremembe, novega okolja, ponudila se mi je priložnost, da se odpravim v Ljubljano. Nisem dolgo premišljeval (smeh).

Kje ste delali pred tem? 

Pred tem sem imel v Neaplju svojo picerijo. Kot veste je v Napoliju veliko pizzerij, zato se mi je zdela zelo zanimivo, da bi lahko ponudil prvovrstne italijanske pizze tudi drugje, v zeleni Sloveniji in prelepi prestolnici Ljubljane, kjer se zelo dobro počutim.

Koliko let ste že picopek? 

Pizze so moja ljubezen, moj poklic me osrečuje, zato me zelo veseli, da lahko že od 20tega leta opravljam poklic profesionalnega picopeka.

Kako hitro se speče pizza? 

Po naši družinski recepturi se pizza speče v le 90 – 120 sekundah pri 400°C stopinjah.

Katere so najpomembnejše sestavine za pizzo? 

Tako je, ključne so sestavine, najpomembnejša je kvalitetna moka, dobri pelati in mozzarela. Vsaki pizzi pa doda svojevrsten okus še odlična sveža bazilika, ki je nepogrešljiva.

Katera je vaša najljubša pizza? 

(smeh) Meni najljubša pizza je calzone.

Promocijsko gradivo (Rosso Verde)

Katera kombinacija sestavin pizze je najbolj zanimiva, ki ste jo kadar koli spekeli? 

Za vse sladokusce priporočam focaccia z nutello ali marmelado, okusi se čudovito prelivajo.

Na prvem mestu omenjate moko – katera je tista, na katero prisegate? 

Prisegam na moko tip 0, ki da testu prožnost in moč.

Vincenzo že poznate kakšno slovensko besedo? 

Nekaj besed sem se že naučil, moram pa priznati da je slovenski jezik zelo težak. Tako da se trudim z osnovami kot so hvala, dobro jutro, pivo, kava z mlekom, moka, ... In upam da bom lahko kmalu že samostojno komuniciral v zanimivem slovenskem jeziku.

Kaj bi priporočili našim bralcem? 

Dragi bralci, vzemite si čas zase, za svoje najdražje, nasmejte se in se prepustite pravim italijanskim okusom, zelo vas bom veseli če nas obiščete v restavracij Rosso Verde v Koloseju! Se vidimo kmalu, Ciao!

Promocijsko gradivo (Rosso Verde)
Značke: pizza