Ključ do zdravja = urejena prebava!

8. 10. 2018 Promocijsko sporočilo

Ne gre le za trenutno slabo počutje, ko smo zaprti oziroma ne odvajamo redno in popolno, težave s prebavo imajo lahko na dolgi rok tudi zelo negativne posledice za naše zdravje.

Kaj se dogaja v telesu …

kadar je naša prebava počasna, smo občasno zaprti ali se pri odvajanju popolnoma ne izpraznimo?

- Blato zastaja v črevesju, na črevesnih stenah se nabirajo obloge. Blato postaja vedno bolj trdo in težje za odvajanje.

- Smo napihnjeni in utrujeni, kronično nam primanjkuje energije.

Tako se počutimo …

ker obloge na stenah preprečujejo, da bi se hranljive in vitalne snovi prek črevesne sluznice vsrkale v telo.

Če ne absorbiramo vseh hranilnih snovi, čeprav uživamo zdravo hrano in imamo uravnoteženo prehrano, naš organizem ne more optimalno delovati, pomanjkanje hranil pa lahko sčasoma vodi v resnejša bolezenska stanja.

Zbolimo lahko …

za vrsto bolezni, kot so artritis, sladkorna bolezen, bolezni srca in ožilja, rak, alzheimerjeva bolezen.

Kaj lahko naredimo?

- Redno se gibajmo.

Med gibanjem telo prejme več kisika, posledično pa vsi procesi v njem hitreje in bolje delujejo. Za boljšo prebavo je priporočljivo in učinkovito predvsem kolesarjenje.

- Uživajmo hrano z visoko vsebnostjo vlaknin.

Vlaknine ali balastne snovi se v prebavilih ne presnavljajo in ne vsrkavajo, ampak ostajajo v črevesju in na najbolj naraven način omogočajo mehkejše in rednejše iztrebljanje. Po priporočilih Ministrstva za zdravje naj bi jih za optimalno delovanje prebave v telo dnevno vnesli najmanj 30 gramov. V resnici gre za težko dosegljivo količino, saj bi morali zanjo v enem dnevu zaužiti kar 12 kosov črnega kruha, 9 banan, 15 pomaranč ali 20 jabolk. Pomagamo si lahko z naravnimi prehranskimi izdelki, kot je Psylliox, kombinacija aktivnih vlaknin in slivovega soka za urejeno prebavo in čisto črevo.

- Zaužijmo veliko tekočine.

Vlaknine še bolje delujejo v stiku z vodo, saj tvorijo naravni gel, ki potuje po prebavnem traktu ter nase učinkovito veže vse strupene snovi in obloge. Blato postane mehkejše in lažje za odvajanje.

- Jejmo redno, zdravo in počasi!

Vsak obrok pripravite premišljeno, tako, da zavestno izberite živila, jejte redno in si za  obrok vzemite čas. Jejte tudi v miru in počasi ter dobro žvečite, saj s tem olajšate prebavo. Zapomnite si: Vsak izpuščen obrok je za telo stres, zaradi nerednega prehranjevanja pa posledično postane neredna tudi prebava.

- Recimo ne odvajalom!

Podatki iz lekarn kažejo, da pri težavah z zaprtostjo največkrat posežemo po sintetičnih odvajalih. Magistra farmacije Isabel Petronio ob tem pravi: »Spodbujevalna, kontaktna odvajala oziroma klistirji imajo hiter učinek, vendar ne rešijo težave, ampak jo lahko še poslabšajo. Dolgotrajna uporaba odvajal namreč povzroči sindrom lenega črevesja in odvisnost od odvajal. Možen stranski učinek odvajal je tudi porušeno elektrolitsko ravnotežje, ki še poslabša stanje zaprtja, in tako sklene začaran krog.«

Če ste med tistimi, ki niso zadovoljni s svojo prebavo, bodite pozorni na naše prihodnje objave s poudarkom na dobri prebavi, saj boste imeli možnost sami brezplačno preizkusiti moč aktivnih vlaknin Psylliox. 

 

 

 

 

 

 

Značke: psylliox

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri