Kofte s paradižniki

19. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kofte s paradižniki (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Neustavljivo slastna nabodalca

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g grškega jogurta
  • sol, poper
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico naribane lupinice neškropljene limone
  • 2 čebuli
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 žličko masla
  • 600 g mlete govedine
  • 1 jajce
  • 4 žlice drobtin
  • pol žličke mlete sladke paprike
  • pol žličke mlete orientalske kumine
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g češnjevih paradižnikov (na latu)

Priprava

Za pripravo pomake zmešajte jogurt, sol, poper, limonino lupinico in sok.

Čebuli olupite in ju zrežite na drobne kocke. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte, v ponvi segrejte maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Nato jo zmešajte z mesom in dodajte še peteršilj, jajce, drobtine, papriko, kumino in mešanico začinite s soljo in poprom. Zmes razdelite na 8 delov in jo oblikujte okoli nabodalca (lahko uporabite vejice rožmarina). Nato jih približno 10 minut pecite na 2 žlicah olja.

Paradižnike oplaknite in jih obrišite. Na latih jih popecite na preostanku olja in jih postrezite skupaj z nabodalci in pomaki. Zraven tekne kumarična solata.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord