Kokošja juha z rezanci

3. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kokošja juha z rezanci

Kurja juhica, ki vam pogreje dušo :)

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 kokoš (približno 1 kg)
  • sol
  • po 8 brinovih jagod ter zrn pimenta in popra
  • 2 lovorjeva lista
  • 3 stebla luštreka
  • 1 velik koren
  • 1 steblo pora
  • 1 paradižnik
  • 300 g gomoljne zelene
  • 150 g jušnih rezancev
  • 1 šop drobnjaka

Priprava

Neolupljeno čebulo prerežite na pol in jo na prerezani strani pecite 5 minut na dnu vročega lonca brez dodane maščobe. Kokoš očistite in oplaknite. Denite jo v lonec k čebuli in zalijte z vodo. Dodajte 1 žlico soli, brinove jagode, piment, poper, lovor in 2 vejici luštreka. Juho zavrite in jo pri nizki temperaturi kuhajte 1 uro. Vmes s površja pobirajte peno.

Pripravite zelenjavo in jo narežite. Kokoš vzemite iz juhe in ji odstranite kožo. Meso ločite od kosti in ga narežite na koščke. Juho precedite v drug lonec. Dodajte zelenjavo in jo kuhajte 12 minut. Nato dodajte rezance in jih skuhajte po navodilu z embalaže. Tik pred serviranjem dodajte še meso in sesekljan drobnjak.

Čas priprave: približno 1 ura 45 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek