Korenčkovi ravioli s špinačno-bazilikinim pestom

9. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Korenčkovi ravioli s špinačno-bazilikinim pestom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Vegetarijanki špinačni recept, poln okusa in arome

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 jajca 
  • 2 rumenjaka
  • 300 g moke
  • 1 žličko mlete kurkume
  • sol, poper
  • 150 ml oljčnega olja
  • 1 čebulo 
  • 500 g korenja
  • 150 ml pomarančnega soka
  • 1 žlico medu
  • orientalsko kumino
  • 200 g feta sira (zdrobljenega na koščke) 
  • 40 g špinače
  • 6 vejic bazilike
  • 40 g indijskih oreškov
  • 1 strok česna
  • 60 g naribanega parmezana
  • 1 beljak

Priprava

Zmešajte jajca, rumenjaka, moko, kurkumo in 1 ščepec soli ter mešanici nato dodajte še 1 žlico olja. Testo dobro pregnetite, ga zavijte v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik. V tem času na drobne kocke zrežite očiščeno čebulo in korenje ter vse skupaj 3 do 4 minute pecite na 1 žlici olja. Dodajte sok in tekočino pokuhajte. Nato primešajte med, kumino in feto ter zmes začinite.

Sesekljajte špinačo, baziliko, indijske oreške in česen. Dodajte jim 30 g parmezana in preostalo olje, mešanico začinite in jo zmeljite v mešalniku ali s paličnim mešalnikom. Testo tanko razvaljajte. Polovico testa premažite z beljakom in po njem porazdelite kupčke nadeva. Pokrijte z drugim delom testa, ga zatisnite skupaj in izrežite kvadratke. Približno 4 minute jih kuhajte v vreli slani vodi. Postrezite s pestom in parmezanom.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 880 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 67 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek