Kosilo v 30 minutah: Pikantni piščančji lonec

19. 2. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kosilo v 30 minutah: Pikantni piščančji lonec (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Pikantni piščančji lonec svežimi sestavinami in bliskovito hitro na mizi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg fileja piščančjih prsi
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2–3 žlice mlete sladke paprike
  • nekaj čilijevih kosmičev
  • približno 500 ml perutninske juhe
  • 4 žlice kisle smetane 
  • sol, poper
  • origano za okrasitev
Priprava:

1. Meso oplaknite pod hladno vodo, ga osušite s papirnato brisačo in zrežite na grižljaj velike koščke. Olupite čebulo in česen. Čebulo zrežite na obročke, česen pa na drobne kocke.

2. V široki kozici segrejte olje in na njem z vseh strani popecite kocke mesa. Proti koncu dodajte še čebulo in česen ter vse skupaj na hitro popecite. Začinite z mleto papriko, čilijevimi kosmiči, soljo in poprom. Med mešanjem na hitro popecite in zalijte z juho. Vse skupaj zavrite in nato pustite lahno vreti približno 15 minut. Po potrebi prilijte še malo juhe.

3. Piščančji lonec pred serviranjem še enkrat začinite in jed porazdelite po globokih krožnikih. V vsakega dajte po 1 žlico kisle smetane in te potresite z nekaj čilijevimi kosmiči. Potresite še z origanom. Kot prilogo lahko zraven ponudite njoke.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 60 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek