Kotleti s krompirjem z dišavnicami

Kotleti s krompirjem z dišavnicami (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kulinarična klasika!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 600 g svinjskih kotletov (brez kosti)
  • sol, sveže mleti poper
  • 2–3 žlice olja
  • 400 ml juhe
  • posušen timijan ali sesekljan sveži timijan
  • 10 majhnih krompirjev

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen ter oboje sesekljajte. Oplaknite meso, ga obrišite in zrežite na rezine. Lahno jih potolcite in začinite s soljo in poprom.

2 V kozici segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga vzemite ven in na maščobi popražite čebulo in česen. Prilijte juho, v kozico stresite meso in vse skupaj začinite s timijanom.

3 V na pol pokriti kozici dušite 30 do 40 minut. Medtem olupite krompir, ga zrežite na četrtine in jih stresite v kozico. Vse skupaj malce začinite s soljo in jed v na pol odkriti kozici dušite še 10 minut. Meso postrezite s krompirjem in omako.

Foto: Profimedia