Kozice z mangovo-kokosovo kremo

24. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Eksotika na dosegu roke.

Za 8 oseb potrebujete

  • 2 rdeči čebuli
  • 1 majhen blagi feferon
  • 1 zrel mango
  • 20 g zeliščnega masla
  • 200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • kurkumo v prahu
  • 500 g očiščenih repkov velikih kozic
  • sol
  • koriander za okrasitev

Priprava

Čebulo olupite in sesekljajte. Feferonu odstranite semenje in pecelj ter ga sesekljajte. Mango olupite in na drobno sesekljajte. Na zeliščnem maslu popražite čebulo, feferon in mango. Dodajte kokosovo mleko in kurkumo ter tekočino povrite v gosto kremo. Dodajte kozice in jih v kremi kuhajte 4 minute. Po okusu solite in poprajte ter postrezite v kozarcih.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 85 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri