Kozice z mangovo-kokosovo kremo

24. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kozice z mangovo-kokosovo kremo

Eksotika na dosegu roke.

Za 8 oseb potrebujete

  • 2 rdeči čebuli
  • 1 majhen blagi feferon
  • 1 zrel mango
  • 20 g zeliščnega masla
  • 200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • kurkumo v prahu
  • 500 g očiščenih repkov velikih kozic
  • sol
  • koriander za okrasitev

Priprava

Čebulo olupite in sesekljajte. Feferonu odstranite semenje in pecelj ter ga sesekljajte. Mango olupite in na drobno sesekljajte. Na zeliščnem maslu popražite čebulo, feferon in mango. Dodajte kokosovo mleko in kurkumo ter tekočino povrite v gosto kremo. Dodajte kozice in jih v kremi kuhajte 4 minute. Po okusu solite in poprajte ter postrezite v kozarcih.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 85 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"