Krapi na žaru

11. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krapi na žaru (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Naj vam zadiši po dopustu

Sestavine za 4 osebe

  • 8 filetov krapov
  • 1 limona
  • 1 žlička poprovih zrn
  • 2 lovorova lista
  • zrna pimenta
  • sol
  • majhen šopek zelišč (timijan, peteršilj)
  • 4 krhlji limone

Priprava

Posamezne filete ribe odrgnite z vlažno krpo. Limono prerežite, iztisnite sok in z njim premažite filete. Vse začimbe strite v možnarju, z njimi enakomerno potresite ribo in jo za 30 minut postavite v hladilnik.

V tem času segrejte žar. Ribe položite na srednje vroč žar in jih na obeh straneh skupaj pecite približno 25–30 minut, če pa je treba, tudi dlje. Zelišča oplaknite, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Filete krapov solite in jih potresite z zelišči. Postrezite z limoninimi krhlji. Zraven tekne kuhan krompir ali beli kruh.

Čas priprave: približno 45 minut

Na osebo približno 260 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 2 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"