Kremna torta z marelicami

Kremna torta z marelicami (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna in sočna torta - seveda, saj je z marelicami!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 6 jajc
  • 100 g masla
  • 300 g sladkorja v prahu + sladkor v prahu za dekoracijo 
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja 
  • 360 ml smetane 
  • 450 g moke + nekaj moke za model 
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • maslo za model 
  • 600 g marelic

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite z rumenjaki in obema vrstama sladkorja. Nato dodajte smetano, moko in pecilni prašek. Na koncu nežno vmešajte sneg beljakov.
2 Tortni model (32 cm) namastite z maslom, potresite z moko in vanj vlijte pripravljeno testo. Očiščene marelice zrežite na četrtine. Razporedite jih po testu in jih lahno potisnite vanj.
3 Torto 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu. Pred serviranjem jo potresite s sladkorjem v prahu.

Značke: marelice torta

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri