Kremni piščanec z zelenimi beluši in pehtranom

Kremni piščanec z zelenimi beluši in pehtranom (foto: Profimedia) Profimedia
2. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Odlična kombinacija - piščanec in beluši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g piščančjih prsi 
  • sol, sveže mleti poper 
  • 1 čebulo 
  • 3 stroke česna 
  • olivno olje
  • 300 ml perutninske juhe 
  • 200 g zelenih belušev
  • 8 vejic pehtrana 
  • 200 ml kisle smetane


Priprava:

1 Oplaknite meso in ga z obeh strani začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo in česen sesekljajte. V večji ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite čebulo in meso. Dodajte česen, meso obrnite in vse skupaj še malce popražite.

2 Nato prilijte juho, dodajte 2 vejici pehtrana, ponev pokrijte in vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut. V tem času pripravite beluše. Odrežite olesenele konce, stebla po dolgem prepolovite in jih dodajte mesu. Kuhajte še 2 minuti.

3 Nato primešajte kislo smetano, preostal pehtran in vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem ali rižem.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri