Kremni piščanec z zelenimi beluši in pehtranom

2. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kremni piščanec z zelenimi beluši in pehtranom (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična kombinacija - piščanec in beluši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g piščančjih prsi 
  • sol, sveže mleti poper 
  • 1 čebulo 
  • 3 stroke česna 
  • olivno olje
  • 300 ml perutninske juhe 
  • 200 g zelenih belušev
  • 8 vejic pehtrana 
  • 200 ml kisle smetane


Priprava:

1 Oplaknite meso in ga z obeh strani začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo in česen sesekljajte. V večji ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite čebulo in meso. Dodajte česen, meso obrnite in vse skupaj še malce popražite.

2 Nato prilijte juho, dodajte 2 vejici pehtrana, ponev pokrijte in vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut. V tem času pripravite beluše. Odrežite olesenele konce, stebla po dolgem prepolovite in jih dodajte mesu. Kuhajte še 2 minuti.

3 Nato primešajte kislo smetano, preostal pehtran in vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem ali rižem.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ