Kreta zrezki

13. 2. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kreta zrezki

Čudovito pikantni z zelišči, olivami in feto. Okus po počitnicah!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g paradižnikov
  • 60 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 4 vložene zelene feferone
  • 100 g feta sira • pol šopka timijana
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 puranje zrezke (po 150 g)
  • 1 žlico oljčnega olja
  • sol, poper

Priprava:

Paradižnike oplaknite in jih očistite. Tako kot odcejene olive in feferone jih zrežite na rezine. Feto zdrobite. Zelišča na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih otresite do suhega in potrgajte lističe oziroma iglice. Vsa zelišča grobo sesekljajte z velikim nožem.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zrezke na hitro oplaknite pod hladno vodo in jih obrišite s papirnato brisačo. V večji ponvi segrejte olje in na njem zrezke dobro popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom. Zrezke nato položite v pekač in jih obložite z rezinami paradižnikov, oliv in feferonov. Potresite s feto in zelišči. Še enkrat lahno začinite s soljo in poprom ter zrezke pecite približno 10 minut. Po želji okrasite in postrezite z rezinami francoske štruce ali rezanci.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ