10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Krompirjeva pica s kozjim sirom

Krompirjeva pica s kozjim sirom (foto: Profimedia) Profimedia
26. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pica s krompirjem? Zakaj pa ne?

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  •  500 g moke
  • 1/2 žličke soli
  • 40 g kvasa 
  • 3 žlice olivnega olja
  • 250 ml tople vode
  • olje za pekač

Za nadev:

  •  200 g skute
  • 1 strok česna
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 majhne, v oblicah kuhane krompirje
  • 200 g kozjega sira
  • svež rožmarin olivno olje
  • sveže mleti poper

Priprava:

1 Moko zmešajte s soljo, kvasom in oljem. Postopoma dodajte vodo in zgnetite trdno in voljno testo. Ne sme se več lepiti med prsti. Položite ga v namaščeno skledo in pustite, da na toplem vzhaja 45 do 60 minut.

2 Testo znova pregnetite in ga razdelite na 4 dele. Razvaljajte jih v krog. Skuto zmešajte s strtim česnom in jo začinite s soljo in poprom. Z njo premažite vse 4 kroge.

3 Olupite krompir, ga zrežite na rezine in jih porazdelite po pici. Potresite z zdrobljenim sirom in iglicami rožmarina. Na koncu pice nakapajte z olivnim oljem in potresite s poprom. Pri 220 stopinjah jih pecite 12 do 18 minut.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri