Krostini s pečeno zelenjavo

Krostini s pečeno zelenjavo (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
19. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Odlični za lahko večerjo ali prigrizek

Sestavine za 4 osebe

  • 1 večja francoska štruca, stara en dan
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol
  • 1 večja rdeča čebula
  • 150 g bučk
  • 1 rdeča paprika
  • 250 g mešanih češnjevih paradižnikov
  • poper
  • 2 vejici bazilike
  • po želji še rožmarin

Priprava

Francosko štruco zrežite na rezine, jih porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in popecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Zmešajte 4 žlice oljčnega olja, olupljen in iztisnjen česen in sol. S pripravljeno mešanico premažite eno stran kruhkov. Preostalo olje segrejte v ponvi in na njem stekleno popražite kocke čebule. Nato dodajte kocke bučk in paprike. Vse skupaj pecite 3–4 minute. Na koncu primešajte še oprane in na koščke zrezane paradižnike ter jih prav tako malo popecite.

Mešanico začinite s soljo in poprom in jo potresite z lističi bazilike in rožmarina. Zelenjavo porazdelite po francoski štruci in postrezite.

Čas priprave: približno 25 minut

Na osebo približno: 260 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 25 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri