Kruh po toskansko

19. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kruh po toskansko (foto: Profimedia)
Profimedia

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g čabate
  • 400 g paradižnikov
  • 1 papriko
  • 1 čebulo
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički kaper
  • 100 g parmezana
  • sol, poper
  • 1 pest lističev bazilike

Priprava:

Kruh zrežite na tanke rezine, jih stresite v pekač in nakapajte z 2 žlicama olivnega olja. V pečici jih zlato rjavo zapecite.

Zmešajte 1 žlico rdečega vinskega kisa, 1 žlico balzamičnega kisa in 2 žlici vode in v tej mešanici za 1 do 2 minuti namočite kruh.

Papriko, paradižnike in čebulo zrežite na koščke ter vse skupaj zmešajte. Česen pretlačite in ga zelo drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi baziliko. Posebej zmešajte preostali kis, česen in baziliko ter polivko začinite s soljo in poprom ter jo primešajte zelenjavi. Z njo obložite kruhke in jih potresite še s parmezanom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord