25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Lahka rulada z rabarbaro

Lahka rulada z rabarbaro (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Rabarbara in njen osvežilen okus ...

Za 10–12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 5 beljakov (160 g)
  • 160 g drobno mletega sladkorja
  • 1 žličko belega vinskega kisa 
  • 1/2 žličke vaniljeve esence
  • 20 g krompirjevega škroba
  • 40 g sladkorja v prahu

Za nadev:

  • 250 ml smetane
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 80 ml jajčnega likerja
  • 150 g rabarbare

Za okrasitev: 

  • rezine rabarbare
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Beljake trdno stepite z drobno mletim sladkorjem, kisom in vaniljevo esenco. Rahlo vmešajte škrob in polovico presejanega sladkorja v prahu. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Potresite ga s preostalim sladkorjem v prahu in 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.

2 Pečeno testo naj se ohladi v pekaču. Nato ga prevrnite na čist sloj papirja za peko in previdno odstranite prilepljen papir za peko.

3 Smetano čvrsto stepite s sladkorjem in ji na koncu dodajte jajčni liker. Očistite rabarbaro in jo olupite. Po dolgem jo zrežite na tanke trakove.

4 Stepeno smetano porazdelite po testu in jo pokrijte s trakovi rabarbare. Zvijte s pomočjo papirja za peko in rulado postavite v hladilnik. Nato jo zrežite na rezine, jih okrasite z rezinami rabarbare, potresite s sladkorjem in postrezite.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri