Lovski zrezek

11. 5. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lovski zrezek (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Gobova omaka s slanino in mandljevi vlivanci le še dopolnijo okus mesa

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 250 g šampinjonov
  • 50 g prekajene slanine (50 g)
  • 4 žlice moke
  • 200 ml juhe
  • 200 g smetane
  • sol
  • poper
  • 3 žlice mandljevih lističev
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 600 g svežih vlivancev (gotov izdelek)
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 šopek drobnjaka
  • 4 tanke svinjske zrezke (po približno 150 g)

Priprava

Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Gobe očistite in jih zrežite na četrtine. V ponvi brez dodatka maščobe hrustljavo popecite slanino. Dodajte čebulo in jo stekleno popražite. Dodajte še gobe, jih popecite in poprašite z 1 žlico moke. Zalijte z juho in prilijte smetano. Vse skupaj pustite lahno vreti 3 do 4 minute, omako začinite s soljo in poprom ter jo postavite na toplo.

V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite mandljeve lističe in jih nato vzemite iz ponve. V njej nato segrejte 1 žlico stopljenega masla. Na njem približno 5 minut pecite vlivance. Začinite jih z muškatnim oreščkom in primešajte še mandlje.

Zrezke oplaknite in jih obrišite. Povaljajte jih v moki in jo malce otresite z njih. V ponvi segrejte preostalo stopljeno maslo in na njem vsak zrezek pecite z vsake strani po 3 do 4 minute. Na koncu jih začinite s soljo in poprom.

Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in ga zrežite na rolice. Primešajte jih gobovi omaki. Postrezite jo z zrezki in vlivanci.

Namig: vlivance lahko popečete tudi na orehovem olju in priloga bo tako še bolj aromatična.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 44 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ