Zanimiva in priljubljena madžarska jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 4 žlice olja
- 500 g govedine za golaž
- sol, sveže mleti poper
- 2 žlici mlete sladke paprike
- 1 l vode
- 1 rdečo papriko
- 200 g krompirja
- 2 večja paradižnika
- peteršilj za okrasitev
Priprava:
1 Olupite česen in čebulo, ju sesekljajte in ju zlato popražite na vročem olju.
2 Dodajte kocke mesa in jih pražite nekaj minut. Začinite s soljo in poprom, potresite z mleto papriko in med mešanjem vse skupaj pražite še nekaj minut. Prilijte vodo in vse skupaj v na pol pokriti kozici dušite približno 60 minut.
3 Medtem očistite papriko, krompir in paradižnike. Vse skupaj zrežite na majhne koščke. Dodajte k mesu in pustite, da juha lahno vre še 15 do 20 minut. Okrasite jo s sesekljanim peteršiljem in postrezite.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa