Madžarski zelenjavni lečo

Madžarski zelenjavni lečo (foto: Profimedia) Profimedia
11. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ljubitelji paprik in paradižnika boste navdušeni!

Za 4 kozarčke po 200 ml potrebujete:

  • 400 g paprik (rumenih in rdečih)
  • 400 g paradižnikov
  • 2 čebuli
  • olivno olje
  • sol
  • ščepec mlete kumine
  • 4 vejice timijana
  • 1 žličko sladkorja

Priprava:

1 Očistite paprike in jih zrežite na trakove. Oplaknite paradižnike in jih zrežite na rezine. Čebuli olupite in zrežite na obroče.

2 Čebulo stekleno popražite na segretem olju. Dodajte paprike in paradižnik. Nato vse skupaj začinite s soljo, kumino in lističi timijana. Če želite, dodajte še sladkor. Na nizki temperaturi vse skupaj kuhajte približno 20 minut in sestavine občasno premešajte. Vroč lečo prelijte v kozarec in ga zaprite. 20 minut ga sterilizirajte pri 85 stopinjah.

3 Topel lečo postrezite z jajci in ocvrto slanino. Okrasite s sesekljano mlado čebulo in timijanom.

Foto: Profimedia