25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Makovi mafini

Makovi mafini (foto: stockfood photo) stockfood photo
29. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Tako ljubke so lahko kvašene dobrote

Za 12 kosov potrebujete

Za testo:

  • 350 g moke
  • 20 g kvasa
  • 60 g sladkorja
  • 100 ml mleka
  • 75 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 1 jajce
  • malce naribane lupinice neškropljene limone

In:

  • 250 g mletega maka
  • 200 ml mleka
  • 20 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici smetane

Priprava

Sredi kupčka moke naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte z 1 žličko sladkorja in 50 ml mlačnega mleka. Pustite vzhajati približno 10 minut. Dodajte še preostale sestavine za testo in vse skupaj pregnetite. Testo pokrijte in ga pustite vzhajati še približno 45 minut.

Zavrite mak, mleko, maslo in sladkor ter zmes med mešanjem ohladite.

Testo pregnetite in ga na pomokani delovni površini razvaljajte v približno 1 cm debel pravokotnik. Premažite ga z nadevom in ga po dolgem zbijte. Narežite ga na 12 rezin in jih na robovih dvakrat zarežite. 30 minut jih pustite vzhajati še v vdolbinicah modela za mafine. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Rumenjak zmešajte s smetano in z mešanico premažite mafine. Pecite jih približno 30 minut.

Čas priprave: približno 2 uri in 20 minut.

Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri