Malinova čokoladna torta

18. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Malinova čokoladna torta (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Malinova čokoladna torta je pripravljena en dva tri, in to z zelo malo sestavinami. Preverite recept.

Malinova čokoladna torta

Za 12 kosov potrebujete

  • 5 jajc
  • sol
  • 125 g sladkorja
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • 100 g moke
  • 30 g kakava v prahu
  • 375 g čokoladnega sojinega deserta
  • 200 g malin

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Dno tortnega modela (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko. Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov z malce dodatka soli stepite trd sneg. V drugi skledi penasto stepite rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor. Rumenjakovo peno nato dodajte snegu. Zmešajte moko in kakav, mešanico presejte in jo z žlico počasi vmešajte v jajčno maso. Biskvitno maso vlijte v tortni model in jo pogladite. Biskvit pecite približno 25 minut. Nato ga prevrnite na kuhinjsko rešetko, počakajte, da se ohladi, in ga nato vodoravno prerežite.

Spodnji del biskvita premažite s 180 g čokoladnega sojinega deserta in ga pokrijte z drugim delom. Preostal desert porazdelite po vrhu torte in ga pogladite. Preberite maline, jih oplaknite in odcedite ter jih porazdelite po torti. Torto nato postavite v hladilnik.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Preveri še recept za malinove mini tortice.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"