25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Marelične rezine

Marelične rezine (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kot nalašč za nedeljsko sladico ... Slastne marelice!

Za 16 kosov potrebujete:

  • 3 jajca 
  • 150 g sladkorja 
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 150 g moke + moko za model 
  • 1 zavitek pecilnega praška 
  • maslo za model

Za nadev: 

  • 250 ml kisle smetane 
  • 150 g sladkorja v prahu 
  • 1 zavitek želatine v prahu 
  • 250 ml smetane 
  • 500 g marelic 
  • 100 g praženih mandljevih lističev

Priprava:

1 Jajca penasto stepite z obema vrstama sladkorja in 3 žlicami tople vode. Nato dodajte moko in pecilni prašek. Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač z višjim robom in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se biskvit ohladi v pekaču.

2 Kislo smetano zmešajte s sladkorjem. Želatino pripravite po navodilih z embalaže in jo nato vmešajte smetanovi kremi. Na koncu lahno vmešajte še stepeno smetano. Polovico kreme premažite po biskvitu in po njej razporedite polovičke marelic. Po njih dajte preostalo kremo, jo pogladite in po njej potresite mandljeve lističe. Postavite v hladilnik, da se strdi, nato pa sladico zrežite na kocke.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri