Marmelada iz rdečih pomaranč

Marmelada iz rdečih pomaranč (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
3. 2. 2012

Zdaj so sveži citrusi najbolj sočni in idealni za vkuhavanje. Predlagamo sladki in aromatični užitek iz rdečih pomaranč.

Sestavine:
  • 500 g želirnega sladkorja
  • 10 rdečih pomaranč
  • 1 rdeči pomelo
  • 100 ml viskija
  • 2 neškropljeni pomaranči
Priprava:

Lupino obeh biopomaranč na drobno naribajte. Pomelo in rdeče pomaranče na debelo olupite. Iz pomela ter rdečih in biopomaranč izrežite fileje (postopek filiranja je prikazan na strani 41) in prestrezite sok, ki pri tem izteka.

Nastrgano lupino, fileje in sok denite v lonec. Vse sestavine skupaj morajo tehtati 1,5 kg, sicer dodajte še ustrezno količino pomarančnih filejev.

Dodajte želirni sladkor in vse skupaj med mešanjem zavrite. Kuhajte 1 minuto in odstavite. Ko marmelada preneha brbotati, ji primešajte viski. Marmelado prelijte v pripravljene kozarce, jih tesno zaprite in za 5 minut obrnite na pokrovčke.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri