Marmelada iz rdečih pomaranč

Marmelada iz rdečih pomaranč (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
3. 2. 2012

Zdaj so sveži citrusi najbolj sočni in idealni za vkuhavanje. Predlagamo sladki in aromatični užitek iz rdečih pomaranč.

Sestavine:
  • 500 g želirnega sladkorja
  • 10 rdečih pomaranč
  • 1 rdeči pomelo
  • 100 ml viskija
  • 2 neškropljeni pomaranči
Priprava:

Lupino obeh biopomaranč na drobno naribajte. Pomelo in rdeče pomaranče na debelo olupite. Iz pomela ter rdečih in biopomaranč izrežite fileje (postopek filiranja je prikazan na strani 41) in prestrezite sok, ki pri tem izteka.

Nastrgano lupino, fileje in sok denite v lonec. Vse sestavine skupaj morajo tehtati 1,5 kg, sicer dodajte še ustrezno količino pomarančnih filejev.

Dodajte želirni sladkor in vse skupaj med mešanjem zavrite. Kuhajte 1 minuto in odstavite. Ko marmelada preneha brbotati, ji primešajte viski. Marmelado prelijte v pripravljene kozarce, jih tesno zaprite in za 5 minut obrnite na pokrovčke.