Mediteranska tunova solata

Mediteranska tunova solata (foto: Profimedia) Profimedia
19. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Lahkotna in sveža malica ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 8 majhnih krompirjev
  • grobo mleto sol
  • 2 žlici olivnega olja
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 4 jajca
  • 1 pločevinko tunine (180 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 12 listov bazilike

Za polivko:

  • sok 1/2 limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • sveže mlet poper

Priprava:

1 Krompir dobro operite, položite v pekač, solite in nakapajte z oljem. 30 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Zadnjih 5 minut peke dodajte še paradižnike.

2 V tem času skuhajte jajca – ko zavrejo, jih kuhajte še 3 minute, nato jih ohladite v hladni vodi in olupite. Zmešajte limonov sok in olje ter ščepec soli in popra.

3 Pečen krompir prerežite na pol in razporedite po krožnikih. Dodajte dušene paradižnike, koščke tunine in olive. Na vsako porcijo solate položite prepolovljeno jajce. Na koncu solato nakapajte s polivko, začinite s soljo in poprom in okrasite z baziliko.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri