Mehiški krompir

Mehiški krompir (foto: stockfood photo) stockfood photo
20. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

izboljšan z orientalsko kumino

Za 4 osebe potrebujete

  • 750 g krompirja
  • sol
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g mlete govedine
  • 1 korenje
  • 1 steblo belušne zelene
  • 1 majhno rdečo papriko
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 strok česna
  • pol žličke mletega čilija
  • pol žličke mlete orientalske kumine
  • poper
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 250 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • 250 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • 200 ml juhe
  • sladkor

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir temeljito oplaknite, ga oščetkajte in potresite z malce soli. V pečici ga pecite približno 60 minut.

Segrejte oljčno olje in na njem popecite mleto meso. Očistite zelenjavo, čebulo in česen. Vse skupaj zrežite na kocke in jih popecite ob mesu. Primešajte še začimbe in paradižnikovo mezgo, nato pa še fižol, paradižnike in juho. Vse skupaj zavrite in pustite, da lahno vre približno 15 minut. Večkrat premešajte.

Krompir prepolovite in ga malce izdolbite. Omako z mletim mesom začinite, jo porazdelite po krompirju in jed po želji potresite še s koriandrovim zelenjem.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri