Melona z ovčjim sirom in s pršutom

15. 6. 2013
Deli
Melona z ovčjim sirom in s pršutom

Prava poezija na koržniku.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 mrežasto melono
  • 1 šopek gladkega peteršilja ali rukole
  • 200 g ovčjega sira
  • 100 g tanko narezanega pršuta
  • 4 žlice bazilikinega pesta
Priprava:

1. Melono prepolovite, ji odstranite semenje in jo zrežite na krhlje. Te nato z vsake strani od 3 do 5 minut pecite na vročem žaru.

2. Peteršilj ali rukolo oplaknite, otresite do suhega in porazdelite po krožniku. Na zelenjavo nadrobite ovčji sir ter v rozete zvit pršut. Po vrhu razporedite še tople krhlje melon in jih pokapajte s pestom.

Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"