Mini kiši so praktična rešitev - odličen prigrizek, ki ga lahko pripravite tudi za piknik!
Za 6 kosov potrebujete:
Za testo:
- 170 g moke
- 75 g masla
- 1 jajce
- sol
Za nadev:
- 1 majhno čebulo
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 100 g črnih oliv
- 80 g parmezana
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 250 g rikote
- pest sesekljanega peteršilja
- sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Zmešajte moko, zmehčano maslo, jajce in sol ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.
2 Olupite pol čebule in jo zrežite na rezine. Oplaknjene paradižnike zrežite na rezine, olive prepolovite. Nastrgajte parmezan.
3 V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo. Prilijte balzamični kis in čebulo dušite 1 minuto. Ponev odstavite, počakajte, da se čebula ohladi, nato pa ji primešajte rikoto in peteršilj. Začinite s soljo in poprom.
4 Testo razdelite na 6 delov, jih zatisnite v modelčke in dno prebodite z vilicami. Testo 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Nato po testu razporedite rikoto, paradižnike in jih potresite s parmezanom. V pečici jih pecite še 15 minut.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?