Ta sestavina je: KISLA SMETANA!
Tako lahko pripravite umešana jajca:
SESTAVINE (za 2 osebi):
🔸 4 jajca
🔸 1 majhna čebula
🔸 1 paradižnik
🔸 2 vejici peteršilja
🔸 ½ čajne žličke mlete paprike
🔸 sol in poper
🔸 4 žlice kisle smetane
🔸 maslo (za peko)
PRIPRAVA:
Čebulo olupite in drobno nasekljajte. Prav tako nasekljajte peteršilj in paradižnik. Ali, če vam je ljubše, paradižnik narežite na manjše kocke.
Namig: tudi paradižnik lahko olupite, če vas moti lupina.
Nato v posodi stepite jajca in vmešajte vse sestavine, razen kisle smetane. Ko so jajca dobro stepena, vmešajte še kislo smetano.
Segrejte ponev in na maslu specite jajčno mešanico.
Dobra stran recepta: četudi se zgodi, da jajce malce preveč zapečete, bodo še vedno rahla in kremasta.
Pa dober tek!
🔸PREVERITE ŠE, ZAKAJ vode, v kateri ste oprali ali kuhali riž, ne zlivajte v odtok!
⬇️
https://aktivni.metropolitan.si/dobro-pocutje/nega-in-lepota/zato-vode-v-kateri-ste-oprali-ali-kuhali-riz-ne-zlivajte-v-odtok/