Na TO sestavino pri pripravi umešanih jajc zagotovo VEDNO pozabite (+ slasten recept)

15. 10. 2022
Deli
2 / 2
Profimedia

Ta sestavina je: KISLA SMETANA!

Tako lahko pripravite umešana jajca:

SESTAVINE (za 2 osebi): 

🔸 4 jajca
🔸 1 majhna čebula
🔸 1 paradižnik
🔸 2 vejici peteršilja
🔸 ½ čajne žličke mlete paprike
🔸 sol in poper
🔸 4 žlice kisle smetane
🔸 maslo (za peko)

PRIPRAVA: 

Čebulo olupite in drobno nasekljajte. Prav tako nasekljajte peteršilj in paradižnik. Ali, če vam je ljubše, paradižnik narežite na manjše kocke. 

Namig: tudi paradižnik lahko olupite, če vas moti lupina. 

Nato v posodi stepite jajca in vmešajte vse sestavine, razen kisle smetane. Ko so jajca dobro stepena, vmešajte še kislo smetano. 

Segrejte ponev in na maslu specite jajčno mešanico. 

Dobra stran recepta: četudi se zgodi, da jajce malce preveč zapečete, bodo še vedno rahla in kremasta. 

Pa dober tek!

🔸PREVERITE ŠE, ZAKAJ vode, v kateri ste oprali ali kuhali riž, ne zlivajte v odtok!
⬇️
https://aktivni.metropolitan.si/dobro-pocutje/nega-in-lepota/zato-vode-v-kateri-ste-oprali-ali-kuhali-riz-ne-zlivajte-v-odtok/