Nadevan krompir

Nadevan krompir (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preprosta, a okusna jed ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 400 g majhnega krompirja
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • sveže timijanove vejice
  • 150 g skute
  • 2 rumenjaka
  • 2 rezini toasta
  • 1 čili 
  • 2 vejici peteršilja
  • nekaj lističev bazilike
  • 1 žlico masla
  • 20 g parmezana 
  • 50 g slanine

Priprava:

1 Krompir dobro operite in ga kuhajte toliko časa, da se skoraj zmehča. Ko se ohladi, ga prerežite na pol in z žlico postrgajte nekaj sredice. Pripravljen krompir nakapajte z olivnim oljem in ga začinite s soljo, poprom in timijanom.

2 Zmešajte skuto, rumenjaka, sol in poper. Toast gladko sesekljajte skupaj s čilijem, peteršiljem, baziliko, maslom in parmezanom. 

3 Krompir nadevajte s skutnim nadevom, ga ovijte v slanino in potresite z zeliščno mešanico. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 15 minut.