Nadevana rdeča pesa

29. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nadevana rdeča pesa (foto: Profimedia)
Profimedia

Priprava je preprosta, rezultat pa odličen!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 srednje velike rdeče pese
  • 120 g rdeče leče
  • 1 korenček
  • 2 mladi čebuli
  • 1 čili
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 200 g kisle smetane
  • 200 g mlete svinjine
  • sol, sveže mleti poper
  • 8 rezin slanine
  • 30 g masla

Priprava:

1 Pese temeljito operite in jih položite v pekač. Prilijte malo vode. Model pokrijte z aluminijasto folijo in pese pri 160 stopinjah pecite toliko časa, da se skoraj zmehčajo. Nato jih ohladite, olupite in z žlico v sredini vsake pese naredite vdolbino, vendar ne do konca. Izdolbene dele pese zrežite na koščke.

2 Rdečo lečo 5 minut kuhajte v vodi. Po kuhanju jo odcedite. Očiščeno korenje, mlado čebulo in čili zrežite na majhne koščke.

3 V ponvi segrejte olje in na njem nekaj minut dušite korenje in lečo. Dodajte čebulo, čili, sesekljane dele rdeče pese, peteršilj, 100 g smetane in mleto svinjino. Začinite s soljo in poprom in dušite še nekaj minut.

4 Izdolbene pese nadevajte z mešanico in jih ovijte v rezine slanine. Položite jih v namaščen pekač. Stopite preostalo maslo in mu primešajte preostalo smetano in malo soli. Prelijte v pekač, ga pokrijte z aluminijasto folijo in pese približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Postrezite s krompirjevim pirejem.

Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"