V hladnejšem obdobju leta naj vas pogrejejo takšne sladice. Zakaj bi se jim odpovedali?
1 / 2
Jogurtove miške
Sestavine (za 20 do 25 mišk):
• 1 navaden jogurt
• 2 jogurtova lončka moke
• 2 jajci
• 1 pecilni prašek
• 1 vaniljev sladkor
• 1 žlica sladkorja
• ščep soli
• 0,2 dl ruma
Priprava:
Vse sestavine zmešamo in stepamo 5 minut, nato pa pustimo stati 20 minut. Z žlico zajemamo maso, jo spuščamo v vroče olje in cvremo nekaj minut, da se miške lepo obarvajo z vseh strani.
Pečene polagamo na kuhinjske brisače, da se odvečno olje odcedi. Ohlajene miške potresemo s sladkorjem in postrežemo z džemom ali napolnimo z lešnikovim namazom.
Recept je prispevala Anja – avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara (trenutekkiocara.blogspot.com).