V hladnejšem obdobju leta naj vas pogrejejo takšne sladice. Zakaj bi se jim odpovedali?
Jogurtove miškeSestavine (za 20 do 25 mišk):• 1 navaden jogurt • 2 jogurtova lončka moke• 2 jajci • 1 pecilni prašek • 1 vaniljev sladkor• 1 žlica sladkorja • ščep soli • 0,2 dl rumaPriprava:Vse sestavine zmešamo in stepamo 5 minut, nato pa pustimo stati 20 minut. Z žlico zajemamo maso, jo spuščamo v vroče olje in cvremo nekaj minut, da se miške lepo obarvajo z vseh strani. Pečene polagamo na kuhinjske brisače, da se odvečno olje odcedi. Ohlajene miške potresemo s sladkorjem in postrežemo z džemom ali napolnimo z lešnikovim namazom.Recept je prispevala Anja – avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara (trenutekkiocara.blogspot.com).